9 Eylül 2008 Salı

Big Bang&Kara Delik



10 eylülde, yani yarın Cenevre' de bu büyük patlama gerçekleştiğinde, bugün sadece %4ünü bildiğimiz kainatın geri kalanını da keşfetmiş olacakmışız. İnsanlığın kaderini değiştireceği söylenen ve yerin 100 metre altında yapılacağı açıklanan deneyde dünyanın dört bir yanından bilim adamları, maddeyi oluşturan parçacıkları inceleyerek evrenin işleyişi hakkında detaylı bilgilere ulaşacakmış. Bu deneyle, evrenin yüzyıllar önce oluşumu ve geleceği hakkında insanlığı aydınlatacak bilgilere ulaşmayı bekleyen mucitlerimiz umarım bir kara deliğe düşmemize sebebiyet vermezler. Zira bunun olacağını iddia edenler de varmış, yani bir nevi kıyamet günü olabilirmiş ve hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde bu deneyin iptali için yine bir grup bilim adamı tarafından açılmış bir dava bile varmış. Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN)’e üye olmayan ülkemiz ise, deneye misafir sanatçı olarak katılacakmış.Yani deneyde söz sahibi değilmişiz ama araştırmalarımızla çorbada tuzumuz olabilirmiş. Bu konunun ilgimi çekmesinin nedeni ne diye düşününce de sanırım ben dünyanın kara deliğe düşebilme ihtimalini sevdim .. Yanlış anlamayın karamsarlığımdan değil kara deliklere sempatim, ama sanki looney tunes çizgi filmlerinde gördüğüm kara delik iyi bir şeydi. Yoksa kötü bir şeydi de ben mi hatırlayamadım?beni aydınlatın.. kara deliğe düşersek bu lafım çok ironik olacak:)

5 yorum:

BahaR dedi ki...

Ben kara deliğe fln düşmek istemiyorum.Naparım o hengamede nası bulurum sizi?Doğumgünüme de çok az kalmıştı oof ooof!

Unknown dedi ki...

Protonlar çarpışsın dursun bakalım.Gözümün önüne şöyle bir görüntü geldi şimdi.Gökyüzü simsiyah olmuş ve dev bir mıknatıs hepimizi yukarı çekiyor.Bu kargaşa içinde herkes korku içinde çığlık çığlığa bağırırken biz senle "oley uçuyoruz sonunda" diye gülerek ordan oraya savruluyoruz.Hatta kara deliğe yaklaşırken sen " o kadar da kara değilmiş yudum" diyorsun ve gülmeye devam ediyoruz.

caloroso dedi ki...

kara delikler sonucunda gizemli cisimlerin dünyayı yok edeceği; solucan delikleri ile zamanda yolculuğun mümkün olacağı konuşuluyor... zamanda yolculuk mu? hangi zamana yolculuk etsek ki?

Quaim dedi ki...

Bu olayı şöyle resmedebilişriz, madde insan bedeni olacak olursa eğer enerjide ruh olacaktır.

Bu deneyde yapılmak istenen ruhun bedene nasıl girdiği yani aslında enerjinin maddeye nasıl dönüştüğünü anlamaya çalışmaktır. Maddenin enerjiye dönüştüğünü zaten biliyoruz, amaç daha derinine inmek.

Bir manada tasavvuf gibi, insan ruhunun derinlerine inmeye çalışmak gibi.

Adsız dedi ki...

Bu Asa sigorta şirketi olduğu için, tüm özellikleri riayet türünü sigorta, biz de çalışmak için denizaşırı veya kişisel iş için seyahat için vize dışarı sigortalamak ne, sen biz kişisel şirket kurmak için ülkeden dışarı seyahat etmek bir kredi ihtiyacınız varsa herhangi yerleşmek için seyahat etmek size kişisel vize veya aile vizesi sağlamak için yetenekli Seçtiğiniz ülke. Firmamız size 28 yıl Maximo süresi geri ödeme için bir emlak inşa, bu yüzden eğer ilgilendi, lütfen şimdi uygulayabilirsiniz.

Size seçtiğiniz herhangi bir ülkede, kişisel iş başlatmak için herhangi bir miktar kredi yeteneğine sahiptir, bu nedenle herhangi bir ülkeye seyahat için vize gerekirse, lütfen bu e-postayı başvurun: visaagency040@gmail.com ya da bir kredi ihtiyacınız varsa başlamak için finance_institute2015@outlook.com: kişisel şirket kadar lütfen bu e-postayı temas

Firmamız bu bilgi feryat uzmanlaşmış.
(1) denizaşırı seyahat için vize veriyoruz.
(2) Biz bireye% 2 faiz oranıyla kredi, kişisel iş başlatmak için vermek.
(3) kara mallarını sigorta.
(4) ev mallarını sigorta.
(5) oluşturmak ve aylık taksit ödeyerek bireysel ucuz miktarda dışarı satış.

Eğer ev veya aylık taksit ödeyerek herhangi bir emlak satın almak istiyorsanız, firmamız herhangi bir sorun olmadan seçtiğiniz herhangi bir süre ve seçtiğiniz herhangi bir ülkedeki bir tane almak için yeteneğine sahiptir.