14 Mart 2010 Pazar

Gecenin Üçünde.


Şimdi Bahar arkamda yatıyor yatağında. Diyor ki bana "bazılarının saçının ucu lüle oluyor hani toplayınca bildin mi ?""bilemedim" diyorum. Sonra eliyle gösteriyor. "Ha evet o benim" diyorum. Sonra tabii ki "hava durumuna bakmayı unutma" diyor. O asla bakmaz. 100 saat bilgisayar karşısında otursa bakmaz hava durumuna ama ben bir saniyeliğine bile bilgisayarın başındaysam mutlaka gelir ve "hava durumuna" bak der. Bu biraz da annemin bulaşık makinesine deterjan koyup, o bölmeyi kapatmasına rağmen bir türlü bulaşık makinesini çalıştırmamasına ve bunu mutlaka evden birine yaptırmasına da benzetilebilir. Her gün olan şeyler bunlar ama bugün ilginç bir şekilde kıymetli.

Dün biz Kürşad'la panorada çılgınlar gibi alışveriş yapmak isterken, num-num 'da kalabalık kalabalık güzel bir yemek yedik. Orada otururken birden annem aradı, öyle havadan sudan konuşurken, Bahar'ın biraz hasta olduğunu, belki hastaneye gidebileceklerini söyledi. Sesi telaşlı değildi. Derken ben dönüş yolundayken bahri kontrol için hastanedeydi. Çok başı ağrmış, hiç dinmemişti. Annem gerçekten sakindi. Alışmak diye bir şey var mı bilmiyorum ama hastanelere alışmak güzel olmasa da sanki bizim başımıza bu gelmiş olabilir.

Derken ben Teyzem'in yanına gittim ve sakince laf arasında söyledim bizimkilerin hastanede olduklarını. Neyse ki o da sakindi. Dün öyle sakindik işte. Bir garipti. Netice de gece yarısına yaklaşırken, artık Bahar'ın birşeyi olmadığını biliyor ve Teyzemle biraz Okan b. biraz rüyanız hayrolsun teyze seyrederek deliler gibi gülüyordum. Evet biraz sinirimiz bozulmuş ve çok gülmüş olabiliriz. Komuşlarımızdan özür diliyorum.

Sabah oldu, annemle bahar da bize kahvaltıya geldiler. Kürşad'la koşmaya gidemedik. Zaten ben koşamam.

Biraz önce uzak ihtimali seyrettik. Evet bazen bir şeylerin beklediğimiz gibi bitmemesi ihtimali var. Uzak bir ihtimal olsa da.

Film bitti ben kabaklı kremalı güzel bir makarna yaptım, yedik bitti.

Şimdi kulağımda Onur'un bahar'a çekip gönderdiği cd 'de çalan güzel şarkılar var. Annem "sonsuza kadar dinleyebileceğim bir cd" diyor, ne zaman ondan birşeyler çalsa.

Ve az önce babannem geldi.
Hoşçakalın.

foto:aynamın üzerinde asılı bir bahar fotosu.

3 yorum:

Quaim dedi ki...

biricik baharımıza geçmiş olsun, kendisine geçmiş olsun hediyesi almak farz oldu =)

BahaR dedi ki...

aaiiy gerçekten mi bak kelebeklerim uçuşuyo.ne alıcaksın:)??

themonk dedi ki...

:) Baharla senin beğeneceğini az çok tahmin ediyordum ama annen sürpriz oldu :)