4 Eylül 2009 Cuma

Dana Kreşi

Şimdi yukarıdaki başlık şaka değil, mecaz değil, mübalağ hiç değil. Danalar var, bunların kreşi de var. Bu haberi bugüne bugün benim biricik kuzenim Büşra Konya'nın Çumra ilçesine gidipte yaptı diye de yazmıyorum burada, alakası yok.

Dün Kanal D haberde veya internette bir yerde gözünüze çarpmıştır belki.Adamlar kreş dedikleri yerin duvarlarına danalar çizmişler, yanlarına çiçekler:)
İşlerindeki yoğunluk nedeniyle hayvanına bakamayan çiftçiler, kreşe başvuruyorlar ve sahiplerinden hayvan başına aylık 70-80 TL isteniyor. Ücret peşin alınmıyor, süt vermeye başlayan ineğin sütü satılarak elde edilen gelirden kesiliyor. Ve haberde bu işin binbir faydası anlatılıyor, hem çiftçiye hem üreticiye.. Bazı yerlerini kaçırdık tabii, "aa büşra çıktıı tv'yi açıın, aa ne giymiş" falan derken:)
Netice de fikir süper, Çumralılar yaratıcı,röportajda "hanım eskiden ineğe bakmaktan bize bakamıyordu, şimdi hanım eve bakar oldu, e ineği de özlüyoruz, arada geliyoruz çoluk çocuk seviyoruz" diyen amca da çok tatlııı:))


1 yorum:

si-men dedi ki...

bence köpek otelinden sonra ziyadesiyle yaratıcı olmuş, ama amca sağlam yaratıcıymış çoluk çocuk filan e allah analı babalı büyütsün demeden edemiyor insan :p