23 Eylül 2009 Çarşamba

Dişi Avukat Stajyerlerine Tavsiyeler..

1-)Lütfen o komik döpiyesleri giymeyin. Hatta 40’lı 50’li yaşlara geldiğinizde de giymeseniz olur bence. Ya da en azından o yaşlara geldiğinizde giyin ki, taşıyabilen bir halde olun. Ama lütfen ciddi görüneceğiz diye adliyede penguen sürüsü misali gezmeyin, grilere siyahlara boğulmayın, ciddi olalım derken, sıkıcı olmayın!

2-)Evet hem şık hem de mesleğe uygun bir ciddiyette giyinmek zor zanaat ama lütfen araştırmacı olalım, kolaya kaçmayalım. Siyah kumaş pantolon giydiğimizde beyaz gömlekle kombinlediysek bile araya şahsi bir şeyler sıkıştıralım; renkli bir fular takalım, takılarımızı konuşturalım, ayakkabıda risk alalım.

3-)Kız milleti olarak çenemizi tutmakta bir hayli zorlansak da , asansörlerde, adliye personelinin her an bir köşeden fırladığı metro ve ankarayda “şu kalemdeki adam da neydi, aman o hakim ne gıcık”tarzı konuşmalardan kaçının. Hangisinin tanıdığıyla dip dibe olduğunuzu asla kestiremezsiniz.

4-)Adliye stajına başladığınız ilk gün elinizde koca evrak çantalarıyla çıkıp gelmeyin. Allah aşkına henüz avukat yanı stajına bile başlamamışken, içini neyle doldurursunuz ki?(Bu sözüm yaz tatilini veya okuldaki yıllarını avukat yanında çalışarak geçirenleri muaf tutarak söylenmiştir.)

5-)Topuklu ayakkabı giyme konusunda ısrarlıysanız, çantanızın bir yerine ufak bir babet de sokuşturuverin, çünkü bütün gün oradan oraya koştururken zavallı ayaklarınız isyan edecektir. Ayrıca bavul gibi kadın çantası yapan modacıların bu buluşu bir işe yarasın ama değil mi? (Ağrısız sızısız yüksek topuklarla salınabilen şanslı azınlıktansanız, sadece önünüzde saygıyla eğilirim)

6-) Mütevazi olun. “Ben 4 yıl senden azar işitmeye mi okudum, bu işleri mi yapmaya devirdim o kitapları” edalarını bir kenara bırakın. Stajyerlik de askerlik gibi, mantık aramayın. Tabii kendinizi ezdirmekle, mütevazi olmak arasındaki ince çizgiyi de korumak gerek! Ayrıca size hiçbir şey katmadığını düşündüğünüz, kalem personelince size yüklenen angaryalarda aptala yatın, hata yapın, bakın bir daha size iş veriyorlar mıJ

7-)Hakim ve savcıların yanlarında yaptığınız stajda ne istedikleri konusunda dikkat kesilin. “Her gün geleceksin, staj bitince geleceksin, duruşmalara geleceksin” şeklindeki farklı isteklerin karşılığını verin.

8-)4, 6 ve 7. maddeler erkek stajyerler içinde geçerlidir. Hatta 3. madde ile ilgili olarak bizden daha dedikoducu olan karşı cins, ilgili maddeye dişilerden daha çok riayet etmelidir. Ancak erkek stajyerler “karşıki dağları biz yarattık” modunda takıldıklarından onlar için ne desek boştur.


Dip Not: Her ne kadar aşk hayatı bahtsız olsa da, Larry'sini , Billy'sini ellere kaptırsa da, Allah hepinize Ally Mc Beal'ın ki gibi hareketli bir ofis, deli arkadaşlar ve bol kazanç nasip etsin:)

Hiç yorum yok: