31 Ağustos 2009 Pazartesi

basterds..

Hafta sonuna dair yapmış olduğum nadir aktivite:
Sinema-Soysuzlar Çetesi.

Hepimiz bu filmi izlemek istiyorduk. Lakin Pınar banka arkadaşlarıyla bizden önce davranmıştı. Aslında benim için fark etmezdi , son durak denilen geyik korku filmine de gidilebilirdi, maksat birlikte olmaktı, ancak Kürşad başka filme gitmem dedi, işte o anda hepimiz “biz de bu filmi izlemek istiyoruzzz pınar” diyen canavarlara dönüşünce, Pınar kandırıldı, soysuzlar çetesine gidildi.

Filmin açılış planında ortaya çıkan çiftliğin üzerindeki gökyüzünde ''bir zamanlar...nazi işgalindeki fransa'' yazısı belirdiği andan itibaren ben sürekli Pınar’a dönerek” şimdi kötü bir şey mi olacak, ölecek mi, kaçacak mı” demeye başladım. Gerildiğim her sahnede de bunu yaptım. Cumartesi gecesi bu kadar şiddeti kaldıracak durumda değildim sanırım. Yer yer gözlerimi sımsıkı kaparken, vıcık vıcık kesme biçme seslerine de kayıtsız kalamadım.

Netice de film Tarantinonun da beyan ettiği üzere kesinlikle bir “Yahudi fantezisi”. Filmin sonlarına doğru Nazilerin, sinemada, o beklenen son gerçekleşmeden önceki “keyifli, bol kahkahalı” halleri bugün filmi izleyen Yahudilerin sinema salonu halleriyle aynıdır sanırım.

Derken filmden çıkıp da arabayla eve doğru giderken, önümüze kocaman bir kamyonun çıkarak, sağa dönüşümüzü engellediği esnada Pınar’a “dur o geçsin, gelenleri göremeyiz” dedim. Ancak trafikte beni sallamayan pınar tabii ki anında kamyonu sağdaladı. Geçişimiz esnasında kafamı kaldırıp baktığımda ise kamyonun içinde kimse yoktu ve tam da o anda elini kolunu sallayarak, korkunç görünümlü insan kılığına girmiş bir yaratık üstümüze doğru geliyordu kiiii, biz dönmeyi başardık ve kurtulduk. Bir nevi Death Proof filmine de atıfta bulunan bu sahneyi de yaşadıktan sonra sağ salim evimize vardık. Pınar iyi ki beni dinlememiş.

Film müzikleri gerçekten güzeldi.Filme gidin gitmeyin, artık kendiniz bilirsiniz, keyfim yok bilemem ben. Esen kalın.

Dip Not:
Filmdeki Guess Who oyununu çok sevdim, boş zamanlarımızda oynayalım.

Bir de şu arkadaş da hangi ünlüyü tutsak bildi:) Bir bakın. (Hidayet Türkoğlu, George Saros ve Mateja Kezman’ı bilememiş, Utku öyle diyor, ben Brad Pitt’i tutmuştum:))), hangi ünlüleri bilemeyeceğini bulmak daha zevkli olabilir:)))
Herkesin yere göğe koyamadığı B.P'in film için geliştirdiği konuşma şeklini, aksanı ya da herneyse onu pek zorlama buldum.

2 yorum:

BahaR dedi ki...

jude law ı da bilemedi.salak.

Adsız dedi ki...

jessica alba ve scarlet j. de fos çıktı.. :)