23 Mayıs 2009 Cumartesi

Alerjiko!



Hayatımın 2-3 yılı dışında böyle bir derdim olmamasına rağmen son bir kaç yıldır bahar aylarının gelmesi ile birlikte alerjimle savaşmak zorunda kalıyorum! Öyle ki geçen sene,çizgi gibi olan gözlerim ve tahriş ola ola iltihaplarla bezenmiş boğazım iyileşsin diye doktor doktor gezip en sonunda iğnelerle anca kendime gelebilmiştim.


(İğne olmaya gittiğim yerde Bill Cosby tipinde zenci bir doktor da vardı ve ben hemşireler olmayacak ve o bana iğne yapacak diye her gün korkudan ölüyordum. Aslında kesinlikle ırkçı ya da çekingen/geri kafalı bir tip olmama rağmen bu bende bir fobi olmuştu. Derken bir gün secret misali korkumla yarattığım çekimden olsa gerek, geç bir saatte polikinliğe teşrif edip, yanımdaki bayanla iğne olmayı beklerken, korkulu rüyam doktor amca buyrun ben yapıyım iğnenizi demiş, ben teyzeye sıramı vermiş ve onlar ortadan kaybolur kaybolmaz da oradan sıvışmıştım. Daha sonra uzaktan hemşirelerin geri dönmesini beklemiş ve ancak onlar gelince iğne olabilmiştim. Dünyanın en uzun parantezi, dünyanın en gerzek davranışı.)


Bu senede boğazıma taraklar sokup kaşıma hissi uyandıracak kadar şiddetli gıdıklanmalarım, hapşırıklarım ve burun tıkanıklarım başlayınca geçen sene doktorumun , alerjinin başlamasını beklemeden ilaçlarını iç uyarısını dikkate alarak Aerius isimli ilacımı içmeye başladım.

Kaşıntılarım ve akıntılarım azalmakla beraber, her daim sersem gibi dolaşmak, yangı çıktı deseniz yirmi dakika kadar sonra ancak idrak edebilmek gibi yan etkileri var ve o da her alerji ilacı gibi beni uyutup duruyor. Ama kesinlikle cleratin ve clarinas kadar değil(yazılışları muhtemelen yanlıştır)bu yüzden "ilaç tavsiye edilir mi yuh be" demeyin, işte böyle de ederim.

Benim ne çektiğimi bir çeken anlar.


Kalın sağlıcakla.


Ha bir de 4 yılda geçer diyenler var bu alerji illeti için, aslı astarı var mıdır acaba?

3 yorum:

emelo dedi ki...

A aaa, oyle demene sasirdim cunku ben de tam sana claritin al diyecektim :) Bir ara bende de boyle acayip kasintilar olmustu, kuruluktan ya da bahardan - bilemiyorum. ben de 1 yil kadar falan her gun claritin aldim. Bende hic uyku, sersemlik yapmamisti. Onceden baska bir sey vermisti doktor, o cok fena diye bu claritin'e gecmistim. Daha az guclu, ama non-drowsy demisti. Acaba bu claritin'in bir kac cesidi mi var ki acaba?

Quaim dedi ki...

benim gözlerimde kötü durumda

cometa dedi ki...

emelo;
sanırım bünyem uykuya fazlasıyla yatkın belki de ondan bu kdr etkileniyorumdur. Bir de ben bütün bu ilaçları 2 adet yutuyorum belki dozajımız farklıdır, bir kaç çeşidi var mı bilmiyorum ama böyle devam ederse alerjim uzmanlık alanım olacaklar:)

Quaim;

doktoraa gitt doktoraa git:)