5 Mart 2009 Perşembe

Dansöz Dünya


Size bu yazıyı mezdeke müzikleri eşliğinde yazıyorum desem bilmem ne dersiniz? Huysuz ve tatlı gelin aradı kına için müzik dedi, arşivlerden sadece oryantel çıktı. Çünkü biz, hani şu hep bahsettiğim altın kızlar olarak her türlü dansı pek sevdiğimiz gibi oryantalede meraklıydık bir dönemler. O kadar ki bir yılbaşı öncesi, sürekli kurduğumuz dansöz kursu hayallerimizi gerçekleştirmek adına çıkrıkçılar yokuşunu alt üst edip, renk renk peçelerle, bele takılan şıngırtılardan almıştım her birimize. Ve o gece herkese bir süpriz yapıp, saat 12 yi gösterdiğinde dansöz olarak çıkmışlığım bile vardır. Ama masum bir kalabalıkta gerçekleşen bu hareketim hala dalga konusudur. O yılbaşı ise apayrı bir konudur, satırlar yetmez anlatmaya, anlatmak da olmaz zaten.
Bu arada söylemezsem olmaz; o şıngırtılarımız belimizde kursa da gittik biz:) Bizle yaşıt hocamızsa arkasını bize döner dönmez çılgınlar gibi göbek atmamızdan havaleler geçirmiş, çareyi "öle kendi kendinize oynamayı bırakın, sibel can gibisiniz" diyerek kendince bizi aşşağılamakta bulmuştu. Ama olsundu sibel can da dansöz değil miydi zamanında? Nesrin Topkapı da olmayıverelimdi:)
Şimdi dolapları karıştırınca o şıngırtılardan çıktı yine ortaya birde kulağımda bu müzikler. Yarın ölçülü oynamak gerek zira düğünde coşmak gerek diyor, hepinizi öpüyorum yandan yandan:)

2 yorum:

Quaim dedi ki...

Bu video bana göre bir efsane niteliğinde, çünkü ben henüz göremedim.

cometa dedi ki...

videodan bahseden de kiM:)