15 Ocak 2009 Perşembe

Kuşlar/Muşlar



İş yerinde masamdan kafamı kaldırıp camdan dışarı baktığımda karşıdaki apartmanın 6 penceresini gayet net bir şekilde görebiliyorum.3 üst 3 ü de alt tarafta bulunan bu pencereler genelde işyeri sahiplerine ait. Ya da ben öyle sanıyorum.

Demet Hanım izinli olup, bizim pencerenin önündeki masası boş olduğundan görüş mesafem daha net.

Biraz önce yaşlı bir teyze pencerelerden birini açıp pembe bir kaptan çıkardığı ekmekleri pervazına yerleştirdi.O esnada bütün kuşlar bir camdan bir cama uçar gibi yapıp aslında onun orda olup olmadığını kolladılar. Korktular. Yaşlı teyze camı kapatıp gitmesine rağmen ekmekleri yeme konusunda kararsız gibilerdi .Biri gidip biri geliyor ben de hangisi yemeye başlayacak diye bekliyordum ki, en sonunda pencerelerden bekleşen kuşlar değil de uzaktan uçup gelen bir başkası kondu camın kenarına. Sonra uzaktan bir başkası daha.

Bu sefer diğerleri de akın ettiler pencerenin kenarına ama hızlı davrananlardan yer bulup konamadılar. Çok sonra, çabuk olanlardan ikisi karnını doyurup uzaklaştığında, kırıntıları paylaştılar…

Düşündüm ben de… Onca plan yapmak, tehlikeleri öngörmek, doğru zamanı kollamak ve derken kaybetmek?? Risk almak, cesaretli olmak ve birden kazanmak?

Kafamı karıştırdı bu kuşlar:)

***
Hava çok güzel. Telekomdaki bir iş için Ulus’a gittim bugün. Bir an için Dedemi dükkanda bulacağım sandım.Elinde havlusu, abdest almış, arka tarafta, beni görünce bir “vaaay” patlatacak sandım. Böyle mutlu mesut yürürken bazen karıştırıyorum gerçekle geçmişi. Sonra güneşi, güzel havayı içime çektim. Dedem buralarda geziyordur diye düşünüp.. Oralardan buralar gözükür mü dedim.. Bilemedim.



1 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Gözüküyordur bence..