22 Ocak 2015 Perşembe

1983 yılında spora karşı olarak doğdum.

Evet bu gerçek. sporu sevmiyorum. ama dönem dönem gayret ettim. Geçen sene ilk önce 2 ay aletli pilates yaptım, daha önce Ankara'da mükemmel bir pilates hocasıyla çalıştığımdan mıdır nedir bir türlü "oha süper bir dersti" moduna giremedim. Sonrasında grup derslerine geçtim. Mat üzerinde biraz daha ağladım, sanki daha bir verim aldım ama 2 ayın sonunda onu da bıraktım. Bu arada İstanbul'daki işim sebebiyle hareket alanım daraldığı için gün içerisinde kısa yürüyüşler yaptım ama dağılan saç baş, öğlen yenemeyen yemekler derken ondan da sıkıldım. Zaten belinde ve dizinde sorun olan bir insan olarak en iyisi yüzeyim dedim. Okulun içindeki havuza yazıldım, Ağustosa kadar ona da düzenli devam ettim sonra onu da  bıraktım. Ve farkettim ki aslında ben her ay başka bir spor yapsam ideali o çünkü sıkılıp sıkılıp bırakıyorum.Zaten hiçbir yere üye olmayıp ders başına para vermek benim için en ideal yöntem.

Ağustostan sonra 4 ayı sporsuz hareketsiz yatarak geçirmenin ve ne bulduysam yemenin neticesinde yazdan beri 2.5 3 kilo aldım. Ocak ayı itibariyle kendimi değiştirmeye yemin ettiğimden önce spinninge başladım. 3 haftadır gidiyorum. Bu haftada öğle yemeklerini evden getirmeye başladım ki spinning kadar etkili oldu diyebilirim , resmen hafifledim, karnımdaki dev şişlik gitti.

Akşamları da ufak bir şeyler atıştırıp ( spor varsa 1 2 saat önce yiyip sonra bir şey yemiyorum) ertesi gün öğlen yiyeceklerimi hazırlıyorum. mutlaka evde ya da işte yumurtalı kahvaltımı ediyorum.Ekşi mayalı güzel de bir ekmek buldum.

Spinningden sıkılınca hedefimde pole dance var.
Sonrasında tekrar pilates.
Şimdilik anlattıklarımdan sporcu sağlıklı gibi dursam da vücudum öyle durmuyor ama o günler de gelir.
Bir yemin ettim dönemem yani bu bedeni bırakmak yok.
Sonunda bir nilgün bodur olup durmadan yulafla beslenir miyim ya da spinning dersindeki o kız kadar fitleşip sıfır terlemezken dersi videoya çekip instagrama yükleyecek kıvama gelir miyim bilmiyorum.
Öyle olursa söylersiniz normale dönerim.
Öptüm.

2 yorum:

Dudu dedi ki...

ben yazmisim sanki :) yok ben de yapamiyorum spor. tek yapabildigim sey yuruyus. boyle poposundan kurulmus, motor takilmis gibi yuruyorum ve spordan sayilsin diye dualar ediyorum. baska bir sey cikmaz benden.

cometa dedi ki...

sayılıyor bence ya. bir haftada etkisini gösterdi bende:)