1 Şubat 2013 Cuma

saçlarım.

hep derdim oldu onlarla. kestirdim olmadı. uzattım olmadı. topladım yakışmadı. babamın deyimiyle; iki tel sağa üç tel sola. .çok uğraştım.

dün bir arkadaşımla saç muhabbeti yapmam üzerine aklıma geldi. bir şeyler yazayım dedim. kabarık saçlarımın sırrını vereyim istedim.

1-)annenizin bigudileri var ya, ben onları atmadım. kullanıyorum, zaman olursa üç öne bir arkaya beş dakika sarıyor, bir de kurutma makinesi tutuyorum. (bordum tatilinde didem bu sırlarımı öğrenmiş ve şöyle buyurmuştu; merve t. olmak hiç kolay değil, yine ertesi sene bodrum tatilinde beni bigudi ile gören can burak; bu aleti en son 80'lerde annemde görmüştüm diyerek şaşkınlığını ifade etmişti) ama iki kere iki dörtse, bigudi de hacimdir arkadaş.

2-)ben kafamı eğerek kuruturum. buna nerden sardım, nerden böyle bir sonuca vardım? düşünelim ve küçüklüğüme gidelim. yaz tatillerinde, bazı soğuk kış günlerinde, babam kuruturdu saçlarımı ve ben bunu çok severdim. saçlarımı aşağı doğru sarkıtır, aynadan ters suratıma bakar, babamın bir yandan saçlarıma kurutma makinesini tutarken, bir yandan da saçlarımı taramasının tadını çıkarırdım. saçlarım kuruduğunda buna biraz üzülür ama geriye doğru attığım andaki aslan yelesi görüntüsüne de her zaman bayılırdım. bu durum hacim veriyor.

3-)sigara içmiyorum ve bence bu saçlar için önemli.

4-)nude adında bir saç kremini madrid seyahatimde şampuan zannedip kullanmış, allahım bu madrid'in havası suyu saçıma ne de iyi geldi diye düşünmüş durmuştum. netice de o saç kremi iyiymiş onu anladım. öneririm.

5-)şampuan aramam, şampuan sormam ama döner dolaşır pantene kullanırım. kremsiz.

6-)saçlarımı yılda belki sadece üç kere fönletirim, hiç boyatmadım, düzleştiriciyi haftada ikiden fazla kullanmam, maşa yapmayı da bilmiyorum.

verdiğim kutsal bilgiler için rica ederim.

daha önce böyle bir yazı yazmış olabilirim, ama ben anılarını tekrar tekrar anlatan insanları asla bunu anlatmıştın zaten diye bozmam. siz de beni bozmayın.
öptüm bye.

fotodaki benim.

3 yorum:

bilye torbası dedi ki...

:) mervee süpersiin:)ama önemli olan saçında cinsi bir de o yeteneğe sahip olmak:) öptümm
bahar

bilye torbası dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cometa dedi ki...

baharcım ben de öptüm:)