26 Ağustos 2010 Perşembe

golden brown


Sabahları hala saçlarımı kurutmuyorum. Kurutamıyorum çünkü hala çok sıcak. Eğer at kuyruğu yapmışsam , saçımdan damlayan şıpır şıpır sular sırtımı ıslatıyor. Hatta neredeyse otobüstekileri bile ıslatabilirler. . Bazen de tepemde komik bir topuz, kimi zamanda kendi kendine kuruyup kıvamını bulmuş bir aslan yelesi.. Ama saçlarımı kurutmayalı ne kadar çok olmuş.

Rengi açıldı. Denizden, güneşten.

Yine çok çok uzadı.Epeyce uzadı.

Ve neredeyse 5 yıldır ben uzun saçlıyım, aynı saçlayım.

Ondan öncesi her modele girdi saçlarım. 4 yaşındayken belime kadar uzanan, lüle lüle sarı saçlarımı, babam Bahar doğduğunda kolaylık olsun diye , hem de kuzenimin tıraş olduğu erkek berberinde, çenem hizasında kestirmişti.O zaman o kadar çok üzülmüş ki, makas darbesiyle benden ayrılan lülelerimi bir fiyonkla bağlayıp eve getirmiş. Hala da çekmecelerinde durur ve ben arada onu görür” allahım resmen sarışınmışım eskiden”derim.

Sanırım bu erkek berberi bende derin yaralar açmış olacak ki o günden sonra saçlarımla derdim hiç bitmedi.Kuaförlerle asla barışamadım. Erkek gibi kısacık da kestirdim. Önleri uzun arkaları kısa bob tarzını da denedim, kahküllerim de oldu. Tek yapmadığım; saçımı hiç boyatmadım, röfle , gölge, perma denemedim.

5 yıldır aynı saçlarım. Artık farklı modeller denemiyorum, sakinleştim. Ve bugün sanki biraz sıkıldım ve yine bugün ilk kez azıcık değiştirsem saçlarımı dedim.

Acaba cesaret edebilir miyim?

6 yorum:

Ful yaprakları dedi ki...

cesaret gerek kesinlikle!
misal ben 9 yıldır kırmızı kafalıyım, bir değişiklik düşünüyorum belki rasta ya da bi dreadlock bilemiyorum :)

cesaret!gerisi gelir!

cometa dedi ki...

wuu 9 yıl çok daha uzunmuuş. ah o cesaret gelse zaten:)istek var cesaret yok:))

nermin dedi ki...

bende uzun sure aynı sen gıbıydım cnm sonra yeter dedımbelımdekı saclar kulak hızası ustune geldı ama bu sıcaklarda ole rahatkı cok ıyı oldu sende denmelısın haydı cesaretlenme vaktı geldı hadı ama yenılık guzeldır değilmı?

cometa dedi ki...

beldeki saçların kulah hizasına gelmesi bayaaa radikal ve ani bir değişiklik olmuş, gerçekten tebrik ederiM:)ben yaparsam da heralde yumuşak geçişlerle yapabilirim cesaretlendirme için teşekkürler:)

nermin dedi ki...

senın saçlarda sanırm cnm bele kadar uzun sende omuzumda kut model yapabılırsın ıcınde heves varken korkmasana saçların senden korksun kestırınce ayrı bır hava yakalıcak olan tarz yapacak olansensın dımı ama ne duruyorsun haydi:)

Unknown dedi ki...

Yazının üstünde ki resim kesinlikle ama kesinlikle çok güzel, saçını kestirdiğinde güzel olacak mı diye şüpheye düştüğünde, bu resmi yanında gezdir, şaşkın bakışlara göster bunu, eminim o zaman onlar da çok sevecektir :)