17 Haziran 2011 Cuma

unutmamak için.

Geçen cumartesi, son yılların en güzel cumartesilerindendi. unutmamak için yazmak gerek. Önce yukarıdaki minik kavanozlar, Hediye'nin ultra tatlı oğlu ali fiko'nun 1. yaş günü için yapıldı ve teslim edildi. Hediye'yi tanıyanlar Ali Fikret Bey'i sevmeye gitsin. tanımayanlar, tanışsın, sevmeye gitsin.Sonrasında büşra, bahar, reco ve merve 4'lüsü uzun bir aradan sonra bir araya geldi. reco bizi kırmadı, bütün gün her istediğimizi yaptı. the house cafe'de yenebilecek bir şey bulundu. şinitzel!
house cafe'de otururken, bir incir ağacına rastanıldı. ve eğer ben mascarpone peyniri yapmayı başarır ve tarifini de mutfakta2kişi'de yayınlarsam, bu durumda tarif için gerekli ana malzeme olan olmamış inciri, haziran ayı sonuna kadar house cafe'nin yanındaki apartmanın bahçesinden temin edebilirsiniz. (hırsızlığa teşvik mi oldu bu bilemedim)

ve sonra mehmet bizden usanıp da, bahçelinin girişinde bizleri bırakınca, güzel bir yürüyüş yaparken, bu bahçesi her zaman mükemmel olan apartmanın çimlerinde, fotoğrafta gördüğünüz arkadaşlarla karşılaştık. Kendileri bizi hiç iplemezken, bir teyze yemek vermeye geldiğinde, nasıl da koşarak demirlere atladılar, görülmeye değerdi.




Sonra büşra hanım bize bu dondurmayı tavsiye etti.


tadı kadar kapağındaki bulutlar da güzeldi.

kahve dünyasına gidildi.

en sevdiğim kahveli çikolatalardan alındı.

Bahar'la yine çılgınlar gibi alışveriş yapıldı. Zara'dan saten pijamaya benzer iki pantalon alındı ve bu esnada gülmekten ölündü.

Ve ve Bahar evdeydi bu harika bir şeydi. Kendisi gidip evin türlü köşelerine sarıldı.

Pazar olunca da annem için erken bir doğum günü kutlaması yapmak amacıyla kendi zeka ürünümüz olan bir pasta uydurarak saatlerce onu yapmakla uğraştık lakin sanırım hayatımızda ilk defa yenilemeyecek kadar iğrenç bir şey yaptık. Ama görüntüsü bir harikaydı.

Tabii pasta yapmaktan oy kullanmayı da unutmadık. Oy kullanmanın da bünyemde vesikalık fotoğraf çekilirken oluşan sıkıntıya sebebiyet vermeye devam ettiğini bir kez daha tecrübe ettim. Zaten oy kullanmak da vesikalık fotoğraf çekilmek gibi, hiç bir zaman sonuç istediğim gibi olmuyor.

Saçmalamayı da kesersem, bahar gitti. birlikte olmak güzeldi. reco büş bahar merve olmak daha da güzeldi.

sonra finalim de harika geçti.

bu hafta biraz zor geçti.

ama işte geçti.

bu aralar cumaları pazartesiye yakın durduğu için sevmeyecek kadar olumsuz olabilirim.

günleriniz güzel geçsin.

3 yorum:

daphnevega dedi ki...

ricotta oluyor mascarpone niye olmasın yani di mi? :)

http://smittenkitchen.com/2011/06/rich-homemade-ricotta/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+smittenkitchen+%28smitten+kitchen%29&utm_content=Google+Reader

Allegra'nde dedi ki...

ayyy teşekkür ederiz. ve tekrar ve tekrar :)

cometa dedi ki...

ah ayşe smittenkitchen yapar da olmaz mı zateN:)

alleciiim lafı bile olmaz. biz de teşekkür ederiz.ali fikreti bir gün yemek isteriz:)