6 Temmuz 2010 Salı

Soğuk su.

Ben trafik kurallarına uyarım. Bazı yayalar kendilerine kırmızı yanarken, trafiği tıkayarak kendilerini yola attıklarında, ben melül melül bana yeşilin yanmasını beklerim. Çok hızlı akan bir trafik olmasa da kendimi yola atmam, elinde minnacık çocukları ile kırmızı da geçme tehlikesini göze alanlara hayretle bakarım. Ben ışık olmayan yolda, varsa üst geçitten geçerim. Sıcak yaz günlerinde, o demirden çirkin üst geçitlerin tepesinde çok kalabalık olmayız. Çoğunluk aşağıda yine kendini yola fırlatmayı seçer ama ben yapmam. Hayatta çok prensipli, titiz bir insan olduğumu tüm kurallara uyduğumu söyleyemem, terli terli soğuk su içerim, ceyranda kalır, gece cam açık yatarım, lunaparkta en olmadık aletlere binerim belki ama trafik kurallarına uyarım. Çünkü korkarım. Çünkü şu ufacık ihmaller yüzünden bir insanın hem ölü hem de haksız konuma düştüğü durumlarla defalarca karşılaşırım işim gereği. Sözde küçük zaman kazanımlarının, nelere mal olduğunu bilirim.

Ve bugünde işe gelirken otobüsten indim. Sağıma değil sadece soluma baktım. Çünkü tek yönlü bir yoldan karşıya geçmekteydim. Hemen de geçemedim. Birinin gelip gelmediğine bakmak için kafamı tekrar eydim. Acelem falan yoktu. Tam karşıya geçerken yanımdaki adamın dur demesiyle arka arkaya gelen o taksiyi fark ettim. 06 T 2147 geri geri giderken aynadan benim geldiğimi görmemiş olabilir mi? Ya da geri geri giderken nereye bakmayı tercih etmiştir? Sadece kolum biraz acıdı. Bir şeyim yok. Ama daha hızlı hareket etseydim ve dur diyen o adamı duymasaydım belki biraz daha bir şeyim olurdu. Çok korktum. Bir şey bile demedim. Sadece o adam taksiciye uzun uzun bağırdı. Ben ki küçük bir cadıyım ama hiçbir şey diyemedim. Bir ara belki bir iki şey söylemiş olabilirim. Sonra başka bir taksici benden özür diledi. O adam onlara bağırmaya devam etti. Ben yolun karşına geçtiğimde o hala çok sinirliydi ve taksiciye bağırıyordu.Ben ona teşekkür bile edemedim. Dedim ya korktum.Belki bir sabah tekrar görür ve teşekkür ederim. Ofise geldim bir soğuk su içtim.

Kafamız ne kadar dolu olsa da, işimiz çok, acelemiz var olsa da kendimize dikkat edelim. Hem araba kullanırken hem de yayayken.

5 yorum:

Kiraz Limanı dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Sanki eliniz ayağınız boşalmış gibi yada tuhaf bir uzay boşluğundaymış gibi hisseder insan.Tekrar geçmiş olsun.
Sevgilerimle

Yurdanur

gülş dedi ki...

çok geçmişler olsun merve :/ aynı şey motosikletlerle de oluyor bir anda bi yerlerden fırlayıveriyorlar. dikkat et kendine, öperim

Quaim dedi ki...

bana da küçükken araba çarpmıştı baya topallamıştım, çok geçmiş olsun sevgiler =)

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun mervecim, sevgiler...

cometa dedi ki...

teşekkür ederimm hepinizee:)