9 Aralık 2009 Çarşamba

Pamuk.

Küçük tatlı pamuğumuzun, prensesimizin doğum günüydü dün.
Sürprizini de yapıp yazmak istedim.

Ama önce biraz bizi anlatmak gerek;
Bundan neredeyse 15 yıl önce, kalabalık bir okul bahçesinde koluma girmesiyle başladı her şey.
O günden beri, pamuk prensesim oldu, minik kuzum.Ortaokulu, liseyi, üniversiteyi bitirdik birlikte. Gülme krizlerine girdik, arabayı çarpıyoruz sandık, o anda direksiyonu bırakıp,birbirimize sarılmaya kalktık, ölmedik neyse ki:)Mavi meleğimizle dolaştık, kısa filmler çektik uzun uzuuun, evlerimizi mesken ettik, saatlerce giydik çıkardık, süslendik, maskeler yaptık.Netice de bir hayatı paylaştık; ilk işlerimize,nişanlara düğünlere şahit olduk yan yana.

Ve biraz da onu anlatmak gerekirse;

Çok zevklidir Pinikom, her şeyin en güzelini alır, yakıştırır, en güzel oda onundur, en süslü dolap da. Dokunduğu her şeyi güzelleştirir. Hep olumlu, neşeli ve komiktir. Ağlarken bile gülendir. Ağlayan birini bile güldürebilenlerdendir. Sevgisini gösterebilen, sarılarak, öpücüklere boğarak ifade edebilenlerdendir. Pinikom gerçektir, içi dışı birdir, kızarsa size asar yüzünü, küser konuşmaz, severse sizi, pamuklara sarar, yanınızdan ayrılmaz.

İyi doğdun bitanem, iyi ki varsın. Yeni yaşında ve nice yaşlarında birlikte olalım, buruş buruş teyzeler bile olsak hep böle kaynatalım, kopalım. Çok seviyorum seniiii!!!
****
Ve dün dedik ki, doğum gününü hafta sonu kutlayacak olsak da ona bir sürpriz yapalım. Mesela bir ayı alalım elimize, dikilelim kapısına:) Derken gidene kadar, ben Efe’yle, Efe Didem’le, Candan Melih’le, Yudum Efe’yle, ben Kürşad’la, deli gibi didişip, birbirimizi yedik, mucize eseri kazasız belasız Bilkent’e vardık.(Bu arada sanki uzun yola gidiyormuşcasına Efe ve Kürşad’ın iki kere yemek molası verdiğini söylemiyorum bile) Bir ayı değil ama tombik bir ördek bulduk, Pın’ın en sevdiği bella vistanın üzerine serpiştirdiğimiz mumlarla( çakmağımızın olmasa da, o anda Bilkent 3 ten geçen herkese sorarak ateş bile bulduk)Taylan’ın onu kapının önüne getirmesini bekledik.

Geldiğimizi çaktırmamaya çalışsa da ev ahalisi, telefon çaldığı anda sürpriz belli oldu. Pın bizi gördü şaşırmış gibi yaptıJ Kuzumuzun mutluluktan gözleri doldu. Bize çikolata ikram etmeyi unuttu diye hüzünlere boğuldu.İyi ki doğdu, pinikomuz oldu..

7 yorum:

Ful yaprakları dedi ki...

nice nice güzel senelere:)

Dilcun D. dedi ki...

Aaaa, senin de varmış bir "Piniko"n! :) Pinikolar candır ciğerdir, seninkinin de doğum günü kutlu mutlu olsun :)

Neyir İren dedi ki...

nası tatlıdır pin nasi :)
nice mutlu yillara findik...

pınn dedi ki...

yaşasın!!bende bu yazıyı bekliyordumm.
canım minikim benim.bitanecik mervişkom.
çok güzel yazmışsın.herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim. bende hepinizi çok seviyorum. iyiki varsınız. yaşlandığımızda da elimizde chaitealerimiz yanında tatlımız eksik olmasın. beraber şehir şehir gezelim, yeni maceralara atılalım. daha neler görücez beraber inş. :)) minik bebişlerimizi merve teyzesine bırakıp gezicez.şoka girdim hepinizi görünce.bu arada tombik ördek çok tatlıydı, gece sarılıp uyudum ona. öperim senii

earwen dedi ki...

ay kıyamam ona sarılıp yatmış:)) ay dün birbirimizi öldürmedik ya daa bişi olmaz..gerçi daha kötülerini de atlatmışızdır:)) doğumgünleri ve yılbaşı geceleri lanetlidir bize ama olsun biz laneti kırmaya inat ederiz her sene..giderek de başarıyoruz:))

cometa dedi ki...

Fulyaprakalrı; teşekkürleeer:))

Dodo; evet benimde bir pinikom var seninki gibi:)sana da teşekkürlerr ayrıcaa arayı çok açtın; yazı bekliyorumm sendenn:)

neyir; sana pın teşekkür etsiN:)

pınn; bu merve teyze bekarda , hadi diyelim evlendi onun çocuklara kim bakacak söyler misin banaa:))

earwen; bence yılbaşı, doğum günü ve bu denli kalabalık olduğumuz her organizasyonda hali hazırda biri bizi kameraya çekmeli, tüm festivallerden ödüllerle döneris:)

hepinizi seviorm, herkese öpücükler:)

pınn dedi ki...

doğum günümü kutlayan herkese teşekkürler. bizim çocuklar bakar mervcim, merak etme sen :)